Vytisknout

KUŘECÍ SALÁT SE SEZAMEM

  • 1 lžíce sezamových semen
  • 3 kuřecí prsa
  • 1½ litru vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • ½  lžičky soli
  • ½  lžičky koření pěti vůní
  • 3 stonky celeru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce oleje
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • 1/8 lžičky pepře

1. Sezamové semeno dát do pekáčku, zakrýt  a 5 minut opražit při teplotě 180 °C.
2. Do vařící vody dát kuřecí prsa, sójovou omáčku, koření pěti vůní a vařit 15 minut, pak maso nechat ve vývaru do vychladnutí.
3. Maso nakrájet na plátky. Vývar nechat.
4. Nakrájet celer.
5. Znovu ohřát vývar a dát do něj vařit nakrájený celer na 2 minuty.
6. V míse smíchat lžíci sójové omáčky, sezamový olej se zázvorem a pepřem, přidat maso  a celer promíchat a posypat sezamovým semenem.
Víno: Veltlínské zelené, pozdní sběr.