Vytisknout

KNEDLÍČKY ŤIAO-C´ 30 knedlíčků

  • 250 g hladké mouky (maximum lepku)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu, rozpustit v přiměřeném množství vody
  • 150 ml vody
  • sůl
  • olej na potření vařených knedlíčků

1. Z mouky, špetky soli, vody udělat tužší vláčné těsto, přikrýt vlhkou utěrkou, nechat ležet.
2. Zeleninu dát do mísy, posolit, nechat stát, zeleninu přesypat do utěrky, vymačkat vodu.
3. Zeleninu vrátit do mísy, přidat ostatní položky náplně, promíchat.
4. Z těsta vyválet válečky 2,5 cm, odkrojit přiměřená plátek, vytvarovat placičku.
5. Placičku dát do dlaně, naplnit ½ lžičkou náplně, okraje potřít roztokem kukuřičného škrobu, uzavřít.
6. Ve větším hrnci přivést vodu k varu, vložit knedlíčky, patrně míchat.
7. Když voda začne vřít, přilít 2 dcl studené vody, opakovat ještě dvakrát.
8. Knedlíčky vyplavou a jsou hotové. 
9. Hotové knedlíčky potřít olejem.

Náplň 1

  • 100 g zeleniny (čínské zelí, mrkev, kopr), nakrájet na tenké proužky, mrkev 5 minut vařit
  • 150 g vepřového (drůbežího), drobně umlít nebo nasekat
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, drobně nasekat
  • 1 lžíce jarní cibulky, drobně nasekat

Všechno promíchat.

Náplň 2

  • 350 g vepřového (drůbežího) mletého
  • 1 cibule, drobně nastrouhat
  • 50 g bambusových výhonků, drobně nakrájet (kedlubna)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dezertního vína
  • ½ lžičky zázvoru
  • ¼ lžičky mletého badyánu
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ¼ lžičky pálivé papriky

Všechno promíchat.

Omáčka 1

  • ½ lžičky chilli
  • 2 lžičky strouhaného zázvoru
  • sójová omáčka
  • šťáva z ½ citrónu

Všechno promíchat.

Omáčka 2

  • 2 stroužky česneku, rozmačkat
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce vývaru
  • 1 lžička octa
  • 1 lžíce dezertního vína
  • ¼ lžičky zázvoru
  • ¼ lžičky pálivé papriky

Všechno promíchat.