Vytisknout

PÁLIVÉ VEPŘOVÉ JAZYKY

  • 2 vepřové jazyky
  • 2 lžičky dezertního vína
  • 2 cibule, hrubě nakrájet
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 l vývaru

Pálivá omáčka

  • 3 hvězdičky badyánu
  • celý pepř
  • 1 lžička chilli
  • 1 plátek skořice
  • 1 kousek lékořice
  • 1 kardamom
  • 1 lžička rozmačkaného česneku
  • 1 lžička tymiánu

Přísady

  • ½ hrnku sójové omáčky
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 3 lžíce vína
  • 2 lžíce cukru

1. Jazyky dát na chvíli do vařící vody, vyjmout a odstranit kůži.
2. Do vařící vody dát zázvor a cibuli a jazyky 10 minut vařit, vyjmout a pod studenou vodou opláchnout.
3. Do 1 litru vývaru dát položky na pálivou omáčku, přidat přísady a provařit.
4. Polít jazyk vínem a dát do vody s přísadami a pomalu vařit 20 minut.
5. Jazyk nakrájet na tenké plátky.
Prezentace: podávat přelité vývarem.
Víno: Svatovavřinecké.