- 1 vepřová panenka (nebo vykostěný libovější bůček)
Marináda
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce hoi-sin
- 2 lžíce vína
- 4 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- špetka koření 5 vůní
- 2 stroužky česneku
Poleva
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky octa
- špetka směsi koření 5 vůní
Všechno smíchat.
1. Vepřovou panenku podélně rozpůlit a marinovat nejméně 6 hodin, ale přes noc.
2. Rozpálit troubu.
3. Do hlubokého plechu dát vodu a na roštu opékat maso 15 - 20 minut, pak potřít zbylou marinádou a péct dalších 15 – 20 minut. Je třeba dávat pozor, aby se maso nespálilo. (Bůček se peče o 15 minut déle.) Hned po upečení potřít maso polevou a dát vychladnout.
Víno:Svatovavřinecké, Frankovka.