Vytisknout

KUŘE MNOHA CHUTÍ

  • 2 kuřata, každé 1,6 kg, rozdělit na velké logické díly
  • 1 hrnek burských oříšků
  • 1 hrnek vařícího vývaru
  • 1 hrnek okurek, drobně nakrájet
  • 1 lžička zázvoru, drobně nakrájet
  • 1 lžíce cibule, nakrájet a propláchnout

Marináda

  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukr
  • ½ lžičky kuřecího prášku na vývar

Omáčka

  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžíce bílého vína
  • 1 lžička sezamového oleje
  • ½ lžičky octa
  • 2 lžíce tahini
  • 1 lžička chilli pasty
  • 4 lžíce vývaru
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička drobně krájeného česneku

1. Maso marinovat 30 minut, marinádu vstříknout do masa injekční jehlou.
2. Dát do páry a pařit 12 minut, pak vykostit a maso nakrájet na menší kousky.
3. Namočit oloupané oříšky do horké vody, odstranit slupku, pak opéci v troubě , až křupou.
4. Smíchat oříšky, okurku, cibuli, zázvor a kousky masa. 
5. Smíchat položky na omáčku.
6. Směs s masem dát na mísu a přelít omáčkou.