- 2 kuřata, každé 1,6 kg, rozdělit na velké logické díly
- 1 hrnek burských oříšků
- 1 hrnek vařícího vývaru
- 1 hrnek okurek, drobně nakrájet
- 1 lžička zázvoru, drobně nakrájet
- 1 lžíce cibule, nakrájet a propláchnout
Marináda
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžíce dezertního vína
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukr
- ½ lžičky kuřecího prášku na vývar
Omáčka
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 lžíce bílého vína
- 1 lžička sezamového oleje
- ½ lžičky octa
- 2 lžíce tahini
- 1 lžička chilli pasty
- 4 lžíce vývaru
- 1 lžička chilli
- 1 lžička drobně krájeného česneku
1. Maso marinovat 30 minut, marinádu vstříknout do masa injekční jehlou.
2. Dát do páry a pařit 12 minut, pak vykostit a maso nakrájet na menší kousky.
3. Namočit oloupané oříšky do horké vody, odstranit slupku, pak opéci v troubě , až křupou.
4. Smíchat oříšky, okurku, cibuli, zázvor a kousky masa.
5. Smíchat položky na omáčku.
6. Směs s masem dát na mísu a přelít omáčkou.