- 250 g kuřecích jater
- 2 lžíce hladké mouky
Marináda:
- 2 lžičky drobně krájeného česneku
- 1 lžička sekaného zázvoru
- 1 lžíce drobně nakrájené cibule
- ½ lžičky cukru
- ½ lžičky sezamového oleje
- ¼ lžičky soli
Omáčka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička vína
- 1 lžíce sekaného zázvoru
- 1 lžička octa
- ½ lžičky cukru
- 1 lžička sezamového oleje
1. Játra marinovat 30 minut.
2. Po marinování játra posypat hladkou moukou a osmažit v rozpáleném oleji.
3. Vyčistit wok.
4. Rozpálit lžičku oleje, opéci zázvor, pak přidat rozmíchanou omáčku ½ minuty provařit, pak na 2 minuty přidat játra.
Víno: Rulandské modré.