Vytisknout

KUŘECÍ JÁTRA NA ZÁZVORU

  • 250 g kuřecích jater
  • 2 lžíce hladké mouky

Marináda:

  • 2 lžičky drobně krájeného česneku
  • 1 lžička sekaného zázvoru
  • 1 lžíce drobně nakrájené cibule
  • ½ lžičky cukru
  • ½ lžičky sezamového oleje
  • ¼ lžičky soli

Omáčka

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička vína
  • 1 lžíce sekaného zázvoru
  • 1 lžička octa
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžička sezamového oleje

1. Játra marinovat 30 minut.
2. Po marinování játra posypat hladkou moukou a osmažit v rozpáleném oleji.
3. Vyčistit wok.
4. Rozpálit lžičku oleje, opéci zázvor, pak přidat rozmíchanou omáčku ½ minuty provařit, pak na 2 minuty přidat játra.

Víno: Rulandské modré.