Vytisknout

JARNÍ ZÁVITKY I.

  • jedlé papíry, balit nejméně do dvou a potírat olejem, aby se nelepily a nepřipékaly
  • 1 vejce
  • sladkokyselá omáčka na namáčení závitků

Marináda

  • 1 lžička světlé sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička sherry
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře

Náplň

  • 100 g krevet, uvařit drobně nakrájet
  • 100 g vepřového, umlít
  • 2 lžíce drobně nakrájeného česneku (nedrtit nakrájet)
  • 1 lžička drobně nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 1½ lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce sherry
  • 3 lžíce drobně krájené jarní cibulky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 225 g drobně roztrhaného čínského zelí
  • 25 g černých hub spařených v páře, drobně roztrhat

1. Smíchat krevety s vepřovým a marinádou, marinovat 2 hodiny.
2. Rozpálit ve voku olej, až začne kouřit, vložit česnek a zázvor a 20 vteřin míchat ,pak přidat ostatní položky včetně masa
    a 3 minuty smažit, míchat.
3. Naplnit jarní závitky.
4. Rozpálit větší množství oleje a závitky osmažiti, asi 4 minuty.