- jedlé papíry, balit nejméně do dvou a potírat olejem, aby se nelepily a nepřipékaly
- 1 vejce
- sladkokyselá omáčka na namáčení závitků
Marináda
- 1 lžička světlé sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička sherry
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
Náplň
- 100 g krevet, uvařit drobně nakrájet
- 100 g vepřového, umlít
- 2 lžíce drobně nakrájeného česneku (nedrtit nakrájet)
- 1 lžička drobně nakrájeného čerstvého zázvoru
- 1½ lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce sherry
- 3 lžíce drobně krájené jarní cibulky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 225 g drobně roztrhaného čínského zelí
- 25 g černých hub spařených v páře, drobně roztrhat
1. Smíchat krevety s vepřovým a marinádou, marinovat 2 hodiny.
2. Rozpálit ve voku olej, až začne kouřit, vložit česnek a zázvor a 20 vteřin míchat ,pak přidat ostatní položky včetně masa
a 3 minuty smažit, míchat.
3. Naplnit jarní závitky.
4. Rozpálit větší množství oleje a závitky osmažiti, asi 4 minuty.