Vytisknout

KANTONSKÉ KUNG PAO

  • 400 g kuřecí prsa, nakrájet na kostičky
  • 2 lžička bílého pepře
  • 6 lžiček švestkového vína nebo dezertního vína
  • 6 lžiček sójové omáčky dark
  • 6 lžiček sójové omáčky light
  • ½  červené papriky, nakrájet na tenké proužky
  • ½  zelené papriky, nakrájet na tenké proužky
  • 2 stroužky česneku, nakrájet na kolečka
  • ½ kedlubny, nakrájet na tenké proužky
  • ½ cibule, nakrájet na tenké proužky
  • 7 cm pórku, nakrájet na tenká kolečka
  • 2 cm čerstvého zázvoru, drobně nakrájet
  • 3 lžičky chilli omáčky
  • 2 lžičky soli
  • 4 lžičky cukru
  • 4 lžíce drůbežího vývaru (masox)
  • 4 lžičky ústřicové omáčky
  • 4 kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • 3 lžičky chilli oleje s drcenými chilli papričkami
  • 8 lžiček arašídů
  • sádlo na smažení

1. Maso smíchat s vejcem, kukuřičným škrobem, nechat 1 hodinu ležet.
2. Na pánvi rozpálit sádlo, maso po částech osmažit, každá várka cca 2 minuty.
3. Maso dát do cedníku okapat.
4. Pánev otřít ubrouskem, rozpálit sádlo, přidat kedlubnu, papriku, smažit ½ minuty.
5. Přidat zázvor, pórek, cibuli, smažit ½ minuty, přidat česnek.
6. Když česnek zavoní ,přidat chilli omáčku, sójové omáčky, ústřicovou omáčku, dezertní víno, cukr, sůl, kuřecí vývar, provařit
    ½ minuty, míchat.