Vytisknout

KUNG PAO CHI

  • ½ kg kuřecích prsou, nakrájet na kostičky jako arašídy
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1½ lžíce vody
  • ¼ lžičky česneku
  • 1 lžíce vína
  • 1 lžíce cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička zázvoru, nastrouhat
  • 4 suché chilli papričky
  • ½ hrnku arašídů

1. Smíchat kuřecí maso, 2 lžíce sójové omáčky, vodou, kukuřičným škrobem, česnek, solí a nechat ležet nejméně 30 minut.
2. Drobně nakrájet chilli papričky.
3. Smíchat v hrnku 2 lžíce sójové omáčky, víno, cukr, kukuřičný škrob, sůl a sezamový olej.
4. Na sádle  osmažit maso.
5. Ve 2 lžících oleje osmažit chilli papričky, přidat zázvor, směs z hrnku a provařit.
6. Přidat maso a provařit.