- 225g čínského zelí
- 225g papriky, lepší červené nebo žluté, jsou šťavnatější
- 225g chřestu
- 225g mrkve
- 2 lžíce drobně krájené cibule
- 2 lžíce drobně krájeného zázvoru
- 3 stroužky drobně krájeného česneku
- 2 lžičky soli, možná méně
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce sherry
- 2 lžičky sezamového oleje
1. Nakrájet pekingské zelí, papriky, chřest na 4 cm dlouhé proužky. Mrkev nakrájet na plátky tlusté 5 mm.
2. Rozpálit 1½ lžíce olej až začne kouřit, přidat cibuli, zázvor a česnek a opékat do 1 minuty.
3. Přidat mrkev a chřest a míchat ½ minuty, přidat vodu a provařit do 2 minut.
4. Přidat čínské zelí, papriku, cukr, sherry a míchat do 3 minut.