Vytisknout

RYBÍ FILÉ S OMÁČKOU Z ČERNÝCH FAZOLÍ S RAJČATY

1. Dobré rybí filé (treska, mořská štika, losos) opepřit, osolit, mírně posypat mletým zázvorem.
2. Filé položit na nasákavý rýžový papír a zabalit.
3. Filé osmažit na rozpáleném oleji s 1 lžičkou sezamového oleje.
4. Balíčky filé vložit do sítka okapat.
Prezentace: omáčku nalít na talíř a na ni vložit opečené zabalené filé.

Omáčka

  • 1 lžička sezamového oleje
  • 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
  • ½ lžičky strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce omáčky z černých fazolí
  • ¼ lžičky chilli
  • 2 stroužky česneku, rozmačkat
  • 1 hrnek vývaru z kuřete
  • zelená petržel, drobně nakrájet

Položky na omáčku smíchat, provařit, odstavit z plotny, vmíchat 2 lžičky másla.