Vytisknout

CHOBOTNICE S KOŘENÍM PĚTI VŮNÍ

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže 
  • 2 lžíce omáčky hoi-sin
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžička hnědého cukru
  • ½ lžička koření pěti vůní
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 2 čistá těla chobotnic, nakrájet na proužky
  • 1 červená paprika, nakrájet na kostičky
  • 2 stroužky česneku, rozmačkat
  • 1 lžička drobně nasekaného zázvoru
  • 1 malá chilli paprička, drobně nakrájet
  • 1½ hrnku rybího vývaru (zeleninového vývaru)
  • 1½ lžíce kukuřičného škrobu smíchat s 1½ lžící vody

1. Uvařit rýži.
2. Smíchat omáčku hoi-sin, sójovou omáčku, víno, koření pěti vůní, sezamový olej.
3. Ve woku rozpálit lžíci oleje, přidat chobotnici, smažit 40vteřin.
4. Vyndat chobotnici, nechat okapat.
5. Rozpálit další olej, přidat papriku, smažit 2 minuty.
6. Přidat česnek, zázvor, chilli a smažit 1 minutu.
7. Přidat omáčky, vývar, kukuřičný škrob, provařit.
8. Přidat chobotnice.
Lze použít i pro krevety.