- 1 hrnek dlouhozrnné rýže
- 2 lžíce omáčky hoi-sin
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového vína
- 1 lžička hnědého cukru
- ½ lžička koření pěti vůní
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 lžíce arašídového oleje
- 2 čistá těla chobotnic, nakrájet na proužky
- 1 červená paprika, nakrájet na kostičky
- 2 stroužky česneku, rozmačkat
- 1 lžička drobně nasekaného zázvoru
- 1 malá chilli paprička, drobně nakrájet
- 1½ hrnku rybího vývaru (zeleninového vývaru)
- 1½ lžíce kukuřičného škrobu smíchat s 1½ lžící vody
1. Uvařit rýži.
2. Smíchat omáčku hoi-sin, sójovou omáčku, víno, koření pěti vůní, sezamový olej.
3. Ve woku rozpálit lžíci oleje, přidat chobotnici, smažit 40vteřin.
4. Vyndat chobotnici, nechat okapat.
5. Rozpálit další olej, přidat papriku, smažit 2 minuty.
6. Přidat česnek, zázvor, chilli a smažit 1 minutu.
7. Přidat omáčky, vývar, kukuřičný škrob, provařit.
8. Přidat chobotnice.
Lze použít i pro krevety.