Vytisknout

PÁLIVÉ HOVĚZÍ SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU

  • 750 g svíčkové, nakrájet na tenké plátky (loupaná plec, roštěnec)
  • 150 ml švestkové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku, rozmačkat
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky vína
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • ½ hrnku vody
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 dcl hovězího vývaru

1. Smíchat nakrájené hovězí se švestkovou omáčkou, česnekem, cukrem, vínem, kukuřičným škrobem, zázvorem, chilli a nechat 2 hodiny.
2. Ve woku rozehřát olej, maso postupně osmažit, dát do sítka okapat, podle potřeby přidávat olej.
3. Všechno osmažené maso vrátit do woku, přidat 2 lžičky kukuřičného škrobu rozmíchané v hovězím vývaru, zbylou marinádu a provařit.