Vytisknout

HOVĚZÍ S ČERVENOU CIBULÍ

  • 0,5 kg vysokého roštěnce (loupaná plec, květová špička), nakrájet na proužky
  • 2 červené cibule, drobně nakrájet
  • 1 stroužek česneku, rozmačkat
  • kousek zázvor, nakrájet na plátky
  • 2 cibule, nakrájet na plátky
  • sádlo

Marináda

  • 1 bílek
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžíce vína metropole
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky sezamového oleje

Omáčka

  • 3 lžičky tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička vína metropole
  • hovězí vývar

1. Nakrájené maso marinovat nejméně 30 minut.
2. Na pánvi rozehřát 2 lžičky sádla, přidat zázvor, česnek, červenou cibuli, promíchat, dát stranou na talířek.
3. Ve voku rozhřát sádlo, prudce maso osmažit.
4. Přidat omáčku, přidat osmaženou zeleninu.
5. Přidat cibuli.