Vytisknout

MASO DVOU BAREV

  • 300 g vepřových jater, nakrájet na tenké plátky
  • 300 g vepřové kýty, nakrájet na tenké plátky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu (gustin)
  • 1 pórek, nakrájet na kostičky
  • 1 cibule, nakrájet na kostičky
  • 1 kapie, nakrájet na kostičky
  • černé houby, namočené nakrájet na drobno
  • 3 stroužky česneku, nakrájet na plátky
  • 50 g loupaných mandlí, opražit

Omáčka

  • 3 lžíce červeného dezertního vína
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • lžička cukru
  • lžička červeného oleje
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • hrnek hovězího vývaru

1. Plátky jater promíchat s vejcem a kukuřičným škrobem. Nechat odležet.
2. Plátky vepřového promíchat s vejcem a kukuřičným škrobem. Nechat odležet.
3. Osmažit vepřové. Dát okapat.
4. Osmažit játra. Dát okapat.
4. Osmažit zeleninu, přidat mandle, omáčku, provařit, přidat maso.