Vytisknout

CITRÓNOVÉ KUŘE

  • 400 g kuřecího masa nakrájeného na tenké plátky

Marináda

  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 1 citrón
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička hladké mouky
  • sádlo
  • pepř
  • sůl

Omáčka

  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • ½ citrónu

1 Maso smíchat se sezamovým olejem, dezertním vínem, šťávou z jednoho citrónu, kukuřičným škrobem, hladkou moukou, pepřem, solí. Marinovat 1 hodinu.
2. Maso osmažit, pak přidat položky na omáčku: kečupu, sójovou omáčku, cukr a šťávu z ½ citrónu, provařit.

JINÉ CITRÓNOVÉ KUŘE

1. Prsíčka naříznout na širší plátky tak, aby se plátky před pečením nerozpadly, ale po opečení šly jednotlivé plátky dobře oddělit.
2. Celá prsíčka důkladně obalit ve  směsi: sezamový olej, dezertní víno, kukuřičný škrob, hladká mouka, pepř, sůl, ale dát citrónovou šťávu ze dvou citrónů a nechat ležet.
3. Osmažit.
K tomuto masu nepřidávat kečup ani sójovou omáčku.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.