Vytisknout

KUŘE SE ŽAMPIONY

  • 400 g kuřecího masa
  • 100 g žampiónů
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sádlo
  • 2 dcl drůbežího vývaru
  • ¼ lžičky soli

Omáčka

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce dezertního vína
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • špetka pepře
  • vývar

1. Kuřecí maso nakrájet na kostičky, promíchat s vejcem, solí a kukuřičným škrobem. Nechat 30 minut.
2. Nakrájet na plátky žampióny
3. Nakrájet na kostičky cibuli.
4. Do hrnku dát sójovou omáčku, dezertní víno, cukr, kukuřičný škrob, pepř, důkladně promíchat a za stálého míchání dolít
    vývarem.
5. Maso vložit do rozpáleného oleje. Opékat 1 minutu. Vyjmout a nechat okapat olej.
6. Na novém rozpáleném oleji osmažit žampiony, přidat cibuli a po chvíli drobně krájený česnek a až zavoní, přidat zálivku. Krátce provařit, přidat maso a promíchat.