- 400 g kuřecího masa
- 100 g žampiónů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sádlo
- 2 dcl drůbežího vývaru
- ¼ lžičky soli
Omáčka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce dezertního vína
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- špetka pepře
- vývar
1. Kuřecí maso nakrájet na kostičky, promíchat s vejcem, solí a kukuřičným škrobem. Nechat 30 minut.
2. Nakrájet na plátky žampióny
3. Nakrájet na kostičky cibuli.
4. Do hrnku dát sójovou omáčku, dezertní víno, cukr, kukuřičný škrob, pepř, důkladně promíchat a za stálého míchání dolít
vývarem.
5. Maso vložit do rozpáleného oleje. Opékat 1 minutu. Vyjmout a nechat okapat olej.
6. Na novém rozpáleném oleji osmažit žampiony, přidat cibuli a po chvíli drobně krájený česnek a až zavoní, přidat zálivku. Krátce provařit, přidat maso a promíchat.