Vytisknout

JÁTRA A VEPŘOVÉ S BROKOLICÍ

  • 300g vepřových jater, nakrájet na plátky
  • 300g vepřového, nakrájet na plátky
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 4 stroužky česneku, nakrájet drobně
  • 2½ cm zázvoru, nakrájet
  • 8 stonky cibule, nakrájet na 4 cm
  • 8 sušených čínských hub
  • 300 g brokolice, odstranit stonky a vařit 10 minut ve vodě se lžičkou cukru a oleje, vyjmout a nechat vychladnout
  • 2 lžíce vína

Marináda na játra

  • 4 cm zázvoru, nakrájet na tenké plátky
  • 3/4 lžičky cukru
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžičky tmavé sójové omáčky
  • ½ lžičky bílého pepře
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce vína

Marináda na vepřové

  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička tmavé sójové omáčky
  • ½ lžičky cukru
  • ½ lžičky bílého pepře
  • ½ lžičky sezamového oleje
  • 2 lžičky vína
  • 1 lžičky kukuřičného škrobu

1. Smíchat položky na marinádu na játra, vmíchat játra a marinovat nejméně 20 minut.
2. Smíchat položky na marinádu na vepřové, vmíchat vepřové a marinovat nejméně 20 minut.
3. Rozpálit sádlo, když začne kouřit přidat sezamový olej, přidat česnek a zázvor, pak vepřové, když je měkké, tak houby, po minutě játra.
4.  Přilít brandy a víno. Přikrýt pokličkou a dusit 2 minuty.
5. Přidat brokolici a cibuli a kukuřičný škrob rozmíchanou v trošce vývaru.
Víno: Rulandské modré, pozdní sběr.