Vytisknout

VEPŘOVÁ JÁTRA S MANDLEMI

  • 400 g vepřových jater, nakrájet na plátky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky soli
  • pórek, nakrájet na kostičky 2 cm
  • 1 kapie, nakrájet na kostičky 2 cm
  • 1 malá cibule, nakrájet na kostička
  • 50 g bambusu nebo kedlubny, nakrájet na kostičky 2 cm
  • 100 g mandlí
  • ½ hrnku hovězího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 1 lžička cukru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky octa
  • sádlo

1. Játra obalit ve škrobu a osmažit, nechat okapat.
2. Osmažená játra dát na rozpálený olej, přidat zeleninu a mandle,
3. Přidat zbylé položky.