- 500 g lilku
- 300 g vepřové kýty, nakrájet na tenké plátky
- 150 g bambusových výhonků (kedlubna)
- 4 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 1 lžíce octa (citrónová šťáva)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Zálivka
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce sherry
- ½ hrnku hovězího vývaru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička cukru
- ½ lžičky soli
1. Oloupaný lilek nakrájet na silnější plátky a prudce osmažit cca 4 minuty, lilek dát na sítko okapat.
2. Nakrájené vepřové smíchat se solí a kukuřičným škrobem, nechat ležet 20 minut.
3. Vepřové po částech osmažit, dát do sítka okapat.
4. K opečenému vepřovému přidat kedlubnu, česnek, opečený lilek, ocet (citrón) a záliv. Promíchat.