Vytisknout

SMAŽENÝ LILEK S VEPŘOVÝM

  • 500 g lilku
  • 300 g vepřové kýty, nakrájet na tenké plátky
  • 150 g bambusových výhonků (kedlubna)
  • 4 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 1 lžíce octa (citrónová šťáva)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Zálivka

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce sherry
  • ½ hrnku hovězího vývaru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička cukru
  • ½ lžičky soli

1. Oloupaný lilek nakrájet na silnější plátky a prudce osmažit cca 4 minuty, lilek dát na sítko okapat.
2. Nakrájené vepřové smíchat se solí a kukuřičným škrobem, nechat ležet 20 minut.
3. Vepřové po částech osmažit, dát do sítka okapat.
4.  K opečenému vepřovému přidat kedlubnu, česnek, opečený lilek, ocet (citrón) a záliv. Promíchat.