Vytisknout

SLADKOKYSELÉ VEPŘOVÉ MASO S ANANASEM

  • 300 g libového vepřového masa nakrájeného na kostičky
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 50 g kompotového ananasu
  • 150 g zelených paprik
  • 2 lžíce mandlí, vyloupat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sádlo
  • pepř
  • sůl

Omáčka

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce octa
  • 5 lžic šťávy z ananasového kompotu
  • 5 lžic vývaru
  • 2 lžičky kukuřičný škrob
  • 1 lžička sezamového oleje
  • sůl

1. Maso nakrájet na kostičky, smíchat se sójovou omáčkou, vínem a kukuřičným škrobem.
2. Marinovat 30 minut.
3. Papriky nakrájet na čtverečky velké jako maso. Cibuli a česnek nakrájet nadrobno.
4. Přísady na omáčku promíchat v misce.
5. Rozpálit sádlo ve woku a osmažit maso, dát do sítka okapat.
6. Vyčistit wok, rozpálit sádlo, vložit papriky, cibuli, česnek, ananas a osmažit.
7. Přidat omáčku a míchat až omáčka zhoustne. Přidat maso.