- 300 g libového vepřového masa nakrájeného na kostičky
- 1 lžíce dezertního vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 50 g kompotového ananasu
- 150 g zelených paprik
- 2 lžíce mandlí, vyloupat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sádlo
- pepř
- sůl
Omáčka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce octa
- 5 lžic šťávy z ananasového kompotu
- 5 lžic vývaru
- 2 lžičky kukuřičný škrob
- 1 lžička sezamového oleje
- sůl
1. Maso nakrájet na kostičky, smíchat se sójovou omáčkou, vínem a kukuřičným škrobem.
2. Marinovat 30 minut.
3. Papriky nakrájet na čtverečky velké jako maso. Cibuli a česnek nakrájet nadrobno.
4. Přísady na omáčku promíchat v misce.
5. Rozpálit sádlo ve woku a osmažit maso, dát do sítka okapat.
6. Vyčistit wok, rozpálit sádlo, vložit papriky, cibuli, česnek, ananas a osmažit.
7. Přidat omáčku a míchat až omáčka zhoustne. Přidat maso.