Vytisknout

SLADKOKYSELÉ VEPŘOVÉ II.

  • 450 g vepřového, nakrájet na proužky
  • 1 bílek
  • 4 lžíce vody
  • 175 g oloupaných mandlí
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce červeného vína
  • 1½  lžíce cukru
  • 2 lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 100 g mrkve, nakrájet na plátky
  • 100 g zelené papriky, nakrájet na čtverečky
  • 100 g červené papriky, nakrájet na čtverečky
  • kukuřičný škrob
  • sádlo
  • 4 jarní cibulky, nakrájet
  • 75 g liči (nebo kousky mandarinek nebo pomeranče)

Omáčka

  • 2 dcl drůbežího vývaru
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžičky tmavé sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1½  lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu, promíchat 1 lžičkou vody

1. Vepřové smíchat s bílkem, přidat vodu, mandle, světlou a tmavou sójovou omáčku, červené víno, cukr, sůl, pepř,
    promíchat.
2. Udělat koule jako golfový míček, poprášit kukuřičným škrobem.
3. Nakrájenou zeleninu dát na 4 minuty do vařící vody a dát do sítka okapat.
4. Rozpálit větší množství sádla ,až mírně kouří , osmažit koule 3 – 4 minuty – ubrat ohřev. Dát do sítka okapat.
5. V kastrolu smíchat všechny součásti omáčky, mimo kukuřičného škrobu, provařit, přidat zeleninu, kukuřičný škrob a
    provařit minuty, snížit var a přidat liči nebo kousky pomeranče a koule. Promíchat.