Vytisknout

VEPŘOVÉ MASO S ANANASEM

  • 400 g libového vepřové, nakrájet na kostičky 2 cm
  • 1 hrnek ananasu, nakrájet na kostičky 2 cm
  • ½ hrnku ananasové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 1 střední zelená paprika
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička dezertního červeného vína
  • špetka zázvoru
  • mrkev

1. Maso smíchat s kukuřičným škrobem, vínem, zázvorem.
2. Smíchat ananas, ananasovou šťávu, cukr, trochu kukuřičného škrobu.
3. Celerové natě, papriku a mrkev nakrájet 1½ cm kousky. Mrkev předvařit.
4. Rozpálit sádlo, po částech osmažit maso. Maso vyndat do sítka okapat.
5. Dát na olej celerovou nať, mrkev, papriku a směs osmažit. Přidat smíchanou šťávu s cukrem a kukuřičným škrobem. Promíchat až omáčka zhoustne. Přidat maso.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.