- 400 g libového vepřové, nakrájet na kostičky 2 cm
- 1 hrnek ananasu, nakrájet na kostičky 2 cm
- ½ hrnku ananasové šťávy
- 1 lžička cukru
- 1 střední zelená paprika
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička dezertního červeného vína
- špetka zázvoru
- mrkev
1. Maso smíchat s kukuřičným škrobem, vínem, zázvorem.
2. Smíchat ananas, ananasovou šťávu, cukr, trochu kukuřičného škrobu.
3. Celerové natě, papriku a mrkev nakrájet 1½ cm kousky. Mrkev předvařit.
4. Rozpálit sádlo, po částech osmažit maso. Maso vyndat do sítka okapat.
5. Dát na olej celerovou nať, mrkev, papriku a směs osmažit. Přidat smíchanou šťávu s cukrem a kukuřičným škrobem. Promíchat až omáčka zhoustne. Přidat maso.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.