Vytisknout

VEPŘOVÉ MASO S MEDEM

  • 300 g vepřového masa, nakrájet na tenké plátky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ pepře
  • 2 stroužky česneku
  • konzerva ananasu, nakrájet na kostičky 2 cm
  • 1 zelená paprika
  • žampiony, oloupat, nakrájet na silnější plátky
  • 2 rajčata, nakrájet na čtvrtky
  • 1 dcl kuřecího vývaru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • sádlo

1. Maso smíchat mouku se solí a pepřem a zamíchat, maso osmažit.
2. Šťávu z ananasu smíchat s kukuřičným škrobem.
3. Osmažit žampiony, papriku, rajčata, česnek, přidat vývar, sójovou omáčku a šťávu s kukuřičným škrobem, provařit, přidat  osmažené vepřové.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.