Vytisknout

DVAKRÁT VAŘENÉ VEPŘOVÉ A PÁLIVÁ ZELENINA

  • 400 g vepřového vcelku
  • černé houby
  • chilli
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 zelená paprika
  • ¼ hrnku bambusových výhonků
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • ½ lžičky soli
  • kukuřičný škrob
  • hovězí vývar na vaření masa
  • sádlo

1. Vepřové vařit 30 minut ve vývaru a maso držet stále pod vodou. Po uvaření nechat vepřové vychladnout ve vodě, kde
    bylo vařeno.
2. Nakrájet houby, papriku (2,5 x 1 cm), bambusové výhonky, mrkev nakrájet na tenká kolečka.
3. Mrkev nechat projít varem 1 minutu.
4. Vyndat vychladlé maso a 1/3 nakrájet jako papriku.
5. Smíchat sójovou omáčku, cukr, sůl.
6. Rozpálit sádlo ve voku na minutu vložit houby, česnek, zázvoru, přidat nakrájenou papriku, bambusové výhonky, mrkev, přidat kukuřičný škrob.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.