- 400 g vepřového vcelku
- černé houby
- chilli
- 2 velké stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- 1 zelená paprika
- ¼ hrnku bambusových výhonků
- 1 mrkev
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- ½ lžičky soli
- kukuřičný škrob
- hovězí vývar na vaření masa
- sádlo
1. Vepřové vařit 30 minut ve vývaru a maso držet stále pod vodou. Po uvaření nechat vepřové vychladnout ve vodě, kde
bylo vařeno.
2. Nakrájet houby, papriku (2,5 x 1 cm), bambusové výhonky, mrkev nakrájet na tenká kolečka.
3. Mrkev nechat projít varem 1 minutu.
4. Vyndat vychladlé maso a 1/3 nakrájet jako papriku.
5. Smíchat sójovou omáčku, cukr, sůl.
6. Rozpálit sádlo ve voku na minutu vložit houby, česnek, zázvoru, přidat nakrájenou papriku, bambusové výhonky, mrkev, přidat kukuřičný škrob.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.