Vytisknout

GRILOVANÁ VEPŘOVÁ PANENKA

  • 2 x 350 g vepřové panenky
  • lístky čerstvého koriandru nebo zelené petržele na ozdobu

Marináda

  • 1/3 hrnku sójové omáčky
  • ¼ hrnku medu
  • ¼ hrnku citrónové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 1 lžíce kari (lepší 1 lžíce povidel)
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • ½ černého pepře

1. Smíchat všechno na marinádu a namočit přes noc vepřové.
2. Grilovat 12 minut, po 6 minutách otočit.
3. Udělat novou směs jako na marinádu a 5 minut provařit.
4. Maso nakrájet na plátky, přelít omáčkou a posypat lístky koriandru.
Víno:Svatovavřinecké, Frankovka.