Vytisknout

VEPŘOVÉ S ÚSTŘICOVOU OMÁČKOU

Na maso

  • 450 g panenky, nebo kvalitního vepřového masa, nakrájet na proužky 2 cm
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce suchého sherry
  • 1 vejce
  • 2 lžičky zázvoru

Na rýži

  • 12 lžic rýže, propláchnout
  • 1/4 hrnku čínských hub, namočit
  • 1 lžíce sádla
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 1 velká cibule, drobně nakrájet
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 vajíčka
  • 1/4 hrnku hrášku
  • 3 litry vody
  • pepř
  • sůl

Na pečení

  • 3 lžíce sádla
  • 1 ½ lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce mouky
  • 240 g jedlých hrachových lusků (fazolky)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička zázvoru
  • 2 cibule, nakrájet na proužky na ozdobu

Maso
1. Maso opepřit
2. V míse smíchat všechny položky na maso a vmíchat maso. Nechat ležet 30 minut.
3. Po částech osmažit maso, dát do sítka okapat.
4. Osmažit lusky, nebo fazolky.
5. Smíchat sójovou omáčku, kečup, worcestrovou omáčku, vodu, cukr, ½ lžičky kukuřičného škrobu, zázvor a provařit, pak
    přidat osmažené maso.

Rýže
1 Namočit houby a nakrájet na tenké proužky.
2. V kastrolu rozpálit 1 lžíce sádla, přidat zázvor a cibuli, přidat houby, smažit 2 minuty. Přidat cukr, sůl, sójovou omáčku,
    vodu. Přidat rýži a rýži uvařit.
3. Na pánvi umíchat vejce, osolit a opepřit, přidat hrášek, vmíchat do uvařené rýže.