Vytisknout

VEPŘOVÉ MASO S ÚSTŘICOVOU OMÁČKOU II.

  • 250 g libového vepřového, nakrájet na tenké plátky
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 šlehané vejce
  • ¼ lžičky cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 cibule
  • ¼  lžičky zázvoru
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžíce ústřicové omáčky

1. Maso smíchat se sójovou omáčkou, vejcem, cukrem, kukuřičným škrobem, solí, pepřem. Nechat ležet 30 minut.
2. Maso smažit 1 minutu a dát do sítka okapat.
3. Na rozpáleném sádle osmažit cibuli, přidat zázvor, přidat maso, za stálého míchání přidat ½ lžičkou cukru.
4. Přidat ústřicovou omáčku, promíchat.