Vytisknout

VEPŘOVÉ KUNG PAO S NUDLEMI

  • 450 g libového vepřového, nakrájet na proužky, široké 1 cm
  • 1 balíček čínských nudlí
  • 2 hrnky zelené papriky nakrájené na proužky
  • 1 nakrájená mrkev
  • 1 dcl hovězího vývaru
  • 1½ lžíce cibule nakrájené na tenké proužky
  • 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1/4 hrnku arašídů

Marináda

  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, drobně nakrájet
  • 1 lžíce česneku, drobně nakrájet
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžička vody
  • 1 lžička vína

1. Promíchat maso s marinádou.
2. Po částech osmažit maso, dát do sítka okapat.
3. Na sádle osmažit arašídy, mrkev, pak papriku a cibuli, dát stranou.
4. Do hrnku dát vývar, přidat  chilli, česnek, citrónovou šťávu, provařit a na talíři přelít  přes nudle, posypat směsí
    s osmaženými buráky.