Vytisknout

AROMATICKÁ KACHNA

  • 1 kachna 2,75 kg
  • 6 plátků zázvoru (7,5 cm x 3 mm x 1 cm)
  • 6 jarní cibulka (7,5 cm)
  • kukuřičný škrob
  • sádlo

Pálivý „rub“

  • 2 lžičky koření 5 vůní
  • 65 g sečuánského pepře
  • 3 lžičky cuminu
  • 200 g soli
  • čínské placky
  • 6 jarních cibulek drobně nakrájet
  • petrželka
  • švestková omáčka

Omáčka ke kachně (lepší než hoi-sin nebo švestkové omáčky)

  • 3 lžíce medu
  • 2 lžičky tmavé sójové omáčky
  • ½ lžičky chilli
  • 1 lžička povidel

1. Omýt a osušit kachnu, smíchat věci na pálivý „rub“a potřít tím kachnu zevnitř i zvenku, zabalit do potravinové fólie nebo
    alobalu a dát na 24 hodin do ledničky.
2. Naplnit kachnu jarní cibulkou a zázvorem.
3. Do velkého kastrolu dát vodu,  pařník tak, aby se voda pařníku nedotýkala.
4. Na pařník položit kachnu, vařit v páře 2 hodiny. Doplňovat vodu.
5. Vyndat kachnu a slít tekutinu. Vyndat zázvor a cibuli. Nechat kachnu úplně vychladnout.
6. Kachnu rozčtvrtit, posypat kukuřičným škrobem, kousky osmažit.
5. Podávat s čínskými plackami a nakrájenou jarní cibulkou a omáčkou nahoře, hoi-sin nebo švestkovou omáčkou.

ČÍNSKÉ PLACKY

  • 275 g hladké mouky
  • 250 ml velmi horké vody
  • 2 lžičky sezamového oleje

1. Mouku dát do mísy, přilévat horkou vodu a míchat. Těsto pak rukou na válu zpracovávat 8 minut.
2. Vrátit těsto do mísy, přikrýt utěrkou a nechat 30 minut.
3. Vyjmout těsto a zpracovávat dalších 5 minut a občas poprášit moukou, aby se těsto nelepilo.
3. Pak formovat váleček 45 cm x 2,5 cm, rozdělit na 18 stejných kousků a z nich udělat koule.
4. Vzít 2 koule, jednu z poloviny namočit do sezamového oleje a namočenou polovinou položit na druhou kouli a válečkem
    vyválet kulatou placku o průměru 15 cm.
5. Na pánvi smažit z každé strany 1-2 minuty.