Vytisknout

AROMATICKÁ KACHNA S KŘUPAVOU KŮRKOU

  • 1 kachna
  • 1 salátová okurka
  • 1 svazek jarní cibule

Mistrovská omáčka 

  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • mírně obraná kostra kuřete bez kůže
  • 125 ml sójové omáčky
  • 5 stroužků česneku, drobně nakrájet
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 4 badyány
  • 1 kus pomerančové nebo mandarinkové kůry
  • 2 lžičky koření pěti vůní
  • 1 litr vody

Příprava
1. Všechny součásti vložit do vody a mírně vařit 1 hodinu.
2. V mistrovské omáčce kachnu vařit ještě 2 hodiny.
3. Kachnu vložit do pekáče, podlít trochou mistrovské omáčky, péct v rozehřáté troubě na 220°C cca 20 minut.
4. Kachnu krájet na plátky. Plátky klást na placičky spolu s proužky okurky a cibule, potírají se omáčkou z tahini.

Omáčka z tahini   

  • 2 lžíce omáčky hoi-sin
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžička sezamového oleje

ČÍNSKÉ PLACKY

  • 275 g hladké mouky
  • 250 ml velmi horké vody
  • 2 lžičky sezamového oleje


1. Mouku dát do mísy, přilévat horkou vodu a míchat. Těsto pak rukou na válu zpracovávat 8 minut.
2. Vrátit těsto do mísy, přikrýt utěrkou a nechat 30 minut.
3. Vyjmout těsto a zpracovávat dalších 5 minut a občas poprášit moukou, aby se těsto nelepilo.
3. Pak formovat váleček 45 cm x 2,5 cm, rozdělit na 18 stejných kousků a z nich udělat koule.
4. Vzít 2 koule, jednu z poloviny namočit do sezamového oleje a namočenou polovinou položit na druhou kouli a válečkem
    vyválet kulatou placku o průměru 15 cm.
5. Na pánvi smažit z každé strany 1-2 minuty.
Víno: Frankovka, pozdní sběr.