Na kachnu
- 1 kachna 2,5 kg
- 1 lžička koření pěti vůní
- 1 lžička soli
- 2 lžička sójové omáčky
- 1 cibule
- 5 kousků anýzu
Všechno smíchat, natřít kachnu uvnitř.
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce octa
Smíchat, provařit a natřít kachnu pod kůží.
Na Mu-Shu placky
- 1 hrnku mouky
- 2/3 hrnku vařící vody
- 1 lžíce oleje
- cibule na ozdobení
- omáčka Hoi-sin
1. Omytou kachnu natřít uvnitř a zašít.
2. Přelít kachnu vařící vodou a pod kůží natřít směsí cukru a octa a pověsit na noc.
3. Rozehřát troubu na 160°C a kachnu péct asi hodinu.
Placky Mu-Shu
1. Smíchat mouku s vodou, přidat sůl a olej a propracovat těsto.
2. Rozdělit těsto na stejné díly a vytvarovat placičky a osmažit.
3. Maso kachny krájet na tenké plátky, podávat s proužky cibule, omáčkou hoi-sin (raději vlastní, lepší) a placky.
Prezentace
Na mísu naskládat nakrájené maso.
Na talířek dát placičky, na další proužky okurky, na další cibuli.
Do misky dát omáčku.
Na placičku položit maso, cibuli, okurku, přidat omáčku, zabalit.