Vytisknout

PEKINGSKÁ KACHNA I.

  • 1 kachna 3 kg
  • 5 hrnků horké vody
  • 3 lžíce sladového cukru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce sherry
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 5 lžic omáčky hoi-sin
  • Pro podávání
  • 12 ks čínských placek
  • 20 dkg cibule nakrájet na 24 kousků
  • Okurky, oloupat, odstranit dužinu, nakrájet na tenké proužky

1. Na kachně oddělit kůži od masa (jde to vzduchem), pak 3x přelít horkou vodou.
2. Kachnu přelít směsí horké vody, sladového cukru, a octa, zavěsit na 12 hodin za krk při teplotě cca 18°C.
3. Rozehřát troubu na 200°C, péci 10 minut, pak teplotu zvýšit na 230°C a péci 30 minut, až je maso měkké a kůže
    křupavá.
4. Vykostit kachnu ,ale tak, aby maso drželo tvar korpusu, maso nakrájet na tenké plátky.
5. Smíchat sherry, sezamový olej, cukr, sójovou omáčku a omáčku hoi-sin (borůvkový džem).

ČÍNSKÉ PLACKY

  • 275 g hladké mouky
  • 250 ml velmi horké vody
  • 2 lžičky sezamového oleje

1. Mouku dát do mísy, přilévat horkou vodu a míchat. Těsto pak rukou na válu zpracovávat 8 minut.
2. Vrátit těsto do mísy, přikrýt utěrkou a nechat 30 minut.
3. Vyjmout těsto a zpracovávat dalších 5 minut a občas poprášit moukou, aby se těsto nelepilo.
3. Pak formovat váleček 45 cm x 2,5 cm, rozdělit na 18 stejných kousků a z nich udělat koule.
4. Vzít 2 koule, jednu z poloviny namočit do sezamového oleje a namočenou polovinou položit na druhou kouli a válečkem
    vyválet kulatou placku o průměru 15 cm.
5. Na pánvi smažit z každé strany 1-2 minuty.

Prezentace:
Na mísu naskládat nakrájené maso
Na talířek dát placičky, na další proužky okurky, na další cibuli.
Do misky dát omáčku.
Na placičku položit maso, cibuli, okurku, přidat omáčku, zabalit.