- 1 kuře
- 1 lžička pepře
- 2 hvězdičky badyánu
- ½ lžičky anýzu
- 1 skořice (2,5 cm)
- 2 lžičky soli
- ½ citronu , nakrájet na plátky, vykrojit bílou dužinu
- sádlo, rozehřát, na polévání kuřete
- 1 lžička pepře
- sůl
Omáčka na polití
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce octa (raději 1 lžíce octa a 1 lžíce citrónové šťávy)
- 2 lžičky kukuřičného škrobu (raději 1 lžička)
- 1 hrnek vývaru
1. Do studené vody dát celý pepř, anýz, skořici, sůl a vařit 5 minut.
2. Do vařící vody dát celé kuře a vařit bez zakrytí pokličkou 10 minut.
3. Vyndat kuře osušit, injekční jehlou do masa napíchat omáčku na přelití a důkladně a několikrát touto omáčkou kuře přelít a v sítku nechat kuře 6 hodin proschnout.
4. Kuře dát pomalu péct v troubě rozehřáté na 160°C asi 2 hodiny, pravidelně polévat sádlem.
5. Upečené kuře nakrájet kousky 4 cm dlouhé.
Víno: Sauvignon, pozdní sběr.