Vytisknout

KUŘE S MEDEM

  • 1 kuře
  • 1 cibule
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 lžíce dezertního vína
  • sádlo

Směs na ochucení

  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dezertního vína
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Omáčka

  • ¼  vývaru
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička dezertního vína
  • 1 lžička tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

1. Do ½ l vody zázvor, cibuli, víno a vařit 5 minut. Pak vložit kuře a vařit 15 minut.
2. Kuře vyjmout, osušit a potřít směsí na ochucení a nechat hodinu ležet.
3. Kuře dát do trouby upéci, při 180°C 1 hodinu 20 minu, pak vykostit a rozdělit na logické díly.
4. Na sádle osmažit zázvor, pak přidat položky na omáčku a provařit.
5. Omáčkou polít rozdělené kuře.
Víno: Svatovavřinecké.