- 1 kuře
- 1 cibule
- 2 plátky zázvoru
- 1 lžíce dezertního vína
- sádlo
Směs na ochucení
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžička dezertního vína
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Omáčka
- ¼ vývaru
- 2 lžičky chilli omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička dezertního vína
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
1. Do ½ l vody zázvor, cibuli, víno a vařit 5 minut. Pak vložit kuře a vařit 15 minut.
2. Kuře vyjmout, osušit a potřít směsí na ochucení a nechat hodinu ležet.
3. Kuře dát do trouby upéci, při 180°C 1 hodinu 20 minu, pak vykostit a rozdělit na logické díly.
4. Na sádle osmažit zázvor, pak přidat položky na omáčku a provařit.
5. Omáčkou polít rozdělené kuře.
Víno: Svatovavřinecké.