Vytisknout

KUŘE SE SEZAMEM, CITRÓNEM A MEDEM

  • kuřecí prsa, nakrájet na tenké plátky
  • 7 černých hub
  • 1 cibule, nakrájet na silnější proužky

Marináda

  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sádla

Omáčka

  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 0,5 dcl sherry nebo červeného dezertního vína
  • 2 lžíce medu
  • 1 dcl  kuřecího vývaru
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička soli
  • pepř

K pečení

  • 2 lžíce sádla

1. Položky na marinádu smíchat s masem, nechat ležet půl hodiny, občas zamíchat.
2. Věci na omáčku promíchat.
3. Osmažit houby, dát do sítka okapat.
4. Po částech osmažit maso, dát do sítka okapat.
5. Maso vrátit do pánve, přidat houby, zalít omáčkou, provařit.
6. Na porce přidat plátky citronu.
Víno: Sauvignon, pozdní sběr; Pálava, pozdní sběr.