Vytisknout

SAMETOVÉ KUŘE

  • 400 g kuřecího masa, drobně nakrájet
  • 4 bílky
  • 1 větší mrkev, nakrájet na tenké plátky
  • 1 pórek, nakrájet na proužky
  • 1 menší okurka, nakrájet na tenké plátky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 dcl vývaru
  • 1 lžíce dezertního vína
  • sádlo

Omáčka

  • 1 lžíce dezertního vína
  • 3 lžíce sójové omáčky Heinz
  • 1 lžička sezamového sádloe
  • 1 lžička cukru
  • 2 stroužky česneku, rozmačkat

1. Maso smíchat s bílkem, 1 lžičku kukuřičného škrobu, vínem a osolit. Nechat odležet, pak dělat lžičkou placičky a osmažit na
    sádle.
2. Osmažit zeleninu, přilít vývar s 1 lžičkou kukuřičného škrobu, provařit a přidat osmažené masové placičky.
3. V omáčce namáčet masové placičky.
Omáčku nemíchat se zeleninou a rýží.