Vytisknout

KUŘE S KANTONSKOU OMÁČKOU

  • 1 kuře
  • cibule, hrubě nakrájet
  • 1 ½ lžičky mletého zázvoru, nebo 6 plátů čerstvého
  • bílý pepř mletý

1. Kuře dát do hrnce, zalít vodou, aby bylo zakryté, přidat zázvor, pomalu vařit 30 minut.
2. Odstavit z ohně, nechat hodinu chladnout.
3. Kuře vyndat dát do studené vody zchladit.
3. Maso obrat, nakrájet na velikost 2 x 2 cm

Kantonská omáčka

  • 4 lžíce drobně krájené bílé části jarní cibulky
  • 2 lžičky drobně krájeného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje

1. V míse smíchat, cibuli, zázvor, sůl.
2. Olej dát na pánev, rozpálit, když začne kouřit , nalít na cibuli, promíchat.
Kousky masa přelévat omáčkou.