- 1 kuře
- cibule, hrubě nakrájet
- 1 ½ lžičky mletého zázvoru, nebo 6 plátů čerstvého
- bílý pepř mletý
1. Kuře dát do hrnce, zalít vodou, aby bylo zakryté, přidat zázvor, pomalu vařit 30 minut.
2. Odstavit z ohně, nechat hodinu chladnout.
3. Kuře vyndat dát do studené vody zchladit.
3. Maso obrat, nakrájet na velikost 2 x 2 cm
Kantonská omáčka
- 4 lžíce drobně krájené bílé části jarní cibulky
- 2 lžičky drobně krájeného zázvoru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
1. V míse smíchat, cibuli, zázvor, sůl.
2. Olej dát na pánev, rozpálit, když začne kouřit , nalít na cibuli, promíchat.
Kousky masa přelévat omáčkou.