Vytisknout

OPÉKANÉ KUŘE S KIWI A JAHODAMI

  • 250 g  kuřecích prsou
  • 2 kiwi
  • 10 jahod
  • 40 g čínských hub
  • ½ lžičky česneku, rozmačkat
  • 1 lžíce dezertního vína
  • sádlo

Marináda

  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky cukru
  • bílek
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky sezamového oleje
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžíce oleje

Omáčka

  • ¼  lžičky soli
  • ¼ lžička cukr
  • ½ lžičky kukuřičný škrob
  • ½ lžičky sezamového oleje
  • 2 lžíce vody

1. Houby dát do vařící vody a krátce povařit, osušit.
2. Maso nakrájet na větší tenké plátky a 20 minut marinovat, pak po částech osmažit na sádlu, dát do sítka okapat.
3. Maso přendat do misky, polít vínem, promíchat.
4. Oloupat kiwi a nakrájet na tenké plátky, každou jahodu rozdělit na 4 dílky.
5. Rozpálit sádlo, přidat houby a česnek, maso, věci na omáčku, provařit.
6. Přidat ovoce, provařit.