- 250 g kuřecích prsou
- 2 kiwi
- 10 jahod
- 40 g čínských hub
- ½ lžičky česneku, rozmačkat
- 1 lžíce dezertního vína
- sádlo
Marináda
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky cukru
- bílek
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- ½ lžičky sezamového oleje
- ½ lžičky pepře
- 1 lžíce oleje
Omáčka
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžička cukr
- ½ lžičky kukuřičný škrob
- ½ lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce vody
1. Houby dát do vařící vody a krátce povařit, osušit.
2. Maso nakrájet na větší tenké plátky a 20 minut marinovat, pak po částech osmažit na sádlu, dát do sítka okapat.
3. Maso přendat do misky, polít vínem, promíchat.
4. Oloupat kiwi a nakrájet na tenké plátky, každou jahodu rozdělit na 4 dílky.
5. Rozpálit sádlo, přidat houby a česnek, maso, věci na omáčku, provařit.
6. Přidat ovoce, provařit.