- 1 kuřecí prsa, nakrájet na kostičky
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce kečupu
- 3 lžíce octa (1 lžíce stačí)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 hrnek šťávy z konzervy liči (mandarinek)
- 1 hrnek liči (mandarinek)
- ½ hrnku třešní
- ½ hrnku kostek ananasu
- 1 lžička dezertního vína
- 2 lžičky světlé sójové omáčky
- ½ anýzového pepře
- 1 lžíce cibule, drobně nakrájet
- 1 bílek
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- sádlo
1. Kostky masa smíchat s dezertním vínem, sójovou omáčkou, anýzovým pepřem, cibulí a ½ hodiny marinovat.
2. Smíchat bílek a 2 lžíce kukuřičného škrobu a smíchat s marinovanou směsí.
3. Na sádle po částech osmažit maso, dát do sítka okapat.
4. Důkladně smíchat cukr, kečup, ocet, 1 lžíci kukuřičného škrobu, šťávu z liči (mandarinek) a v pánvi provařit.
5. Do pánve přidat liči (mandarinky), třešně, ananas a osmažené maso.