Vytisknout

KUŘECÍ KOSTKY S TŘEŠNĚMI, ANANASEM A LIČI

  • 1 kuřecí prsa, nakrájet na kostičky
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce octa (1 lžíce stačí)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek šťávy z konzervy  liči (mandarinek)
  • 1 hrnek liči (mandarinek)
  • ½ hrnku třešní
  • ½ hrnku kostek ananasu
  • 1 lžička dezertního vína
  • 2 lžičky světlé sójové omáčky
  • ½ anýzového pepře
  • 1 lžíce cibule, drobně nakrájet
  • 1 bílek
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • sádlo

1. Kostky masa smíchat s dezertním vínem, sójovou omáčkou, anýzovým pepřem, cibulí a ½ hodiny marinovat.
2. Smíchat bílek a 2 lžíce kukuřičného škrobu a smíchat s marinovanou směsí.
3. Na sádle po částech osmažit maso, dát do sítka okapat.
4. Důkladně smíchat cukr, kečup, ocet, 1 lžíci kukuřičného škrobu, šťávu z liči (mandarinek) a v pánvi provařit.
5. Do pánve přidat liči (mandarinky), třešně, ananas a osmažené maso.