Vytisknout

KŘIDÉLKA PĚTI VŮNÍ

  • 12 křidélek
  • 1 cibule
  • 3 cm zázvorového kořenu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sladkého vína
  • 1 lžíce koření pěti vůní
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce + 1 lžička soli
  • 2 lžičky pepře
  • ½  hrnku kukuřičného škrobu
  • sádlo

1. Odříznout konce křidélek.
2. Nahrubo nakrájet cibuli, najemno nastrouhat zázvor.
4. Smíchat cibuli, zázvor, sójovou omáčku, víno, koření pěti vůní, cukr, lžičku soli a přidat křidélka, marinovat 2 hodiny.
5. Předehřát troubu na 200°C.
6. Křidélka i s marinádou dát do pekáče a péct na sádle zakryté, pak vyjmout, posypat kukuřičným škrobem a ještě osmažit
    na sádle na pánvi.
Dochucovat solí s pepřem pěti vůní.