- 400 g kuřecích prsou
- ¾ hrnku mouky
- ¼ lžičky kypřícího prášku
- ¾ hrnku vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku, rozmačkat
- ¼ hrnku medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce octa (2 lžičky octa)
- 2 lžíce melasy
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce sherry nebo červeného dezertního vína
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 400 g kuřecích prsou
- 3 hrnky brokolice
- sádlo
1. V míse smíchat mouku, kypřící prášek, ¼ hrnku vody, 2 lžíce sójové omáčky, drcený česnek.
2. V hrnku smíchat med, 2 lžíce sójové omáčky ocet, melasu, 2 lžíce vody, sherry, drobně krájený česnek a kukuřičný škrob.
3. Nakrájet kuřecí maso na proužky 4 x 1 cm, smíchat se směsí mouky.
4. Ve větším množství rozpáleného sádla osmažit obalené maso, dát do sítka okapat.
5. V hlubší pánvi 1 lžíci sádla osmažit brokolici 4 – 5 minut.
6. Přidat osmažené maso, směs s medem, provařit.
Víno: Modrý Portugal.