- 1 kuře, rozdělit na logické díly
- ½ kg hub, nakrájet na silnější plátky
- ½ cibule, nakrájet na kolečka
- 2 lžíce másla
- 1 bobkový list
- 4 kuličky celého pepře
- 2 dcl sladkého červeného vína (Svatovavřinecké, Modrý Portugal)
- ½ kg rajčat, oloupat, rozmixovat
- drůbeží vývar na podlévání
- pepř
- sůl
1. V kastrole (tlakovém hrnci) na másle, osmažit cibuli, přidat houby, osmažit, přidat víno, zredukovat.
2. Přidat rajčata, bobkový list, celý pepř, díly kuřete.
3. Dusit, až jde maso od kosti (tlakový hrnec cca 25 minut, kastrol 45 minut).
4. Ochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže, šťouchané brambory, pečené brambory.
Víno: Svatovavřinecké; Modrý Portugal, pozdní sběr.