- 1 králík
- 1 kg cibule, nakrájet na osminky
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 hlava česneku
- 4 lžíce octa
- ¾ kg rajčat, oloupat rozmixovat
- 2 bobkové listy
- 5 dcl králičího vývru (drůbežího)
- 1 lžička rozmarýnu
- pepř
- sůl
1. Králíka rozdělit na logické díly, naložit do octa na 2 hodiny, osušit.
2. V kastrolu rozehřát 1 lžící másla, opéct kousky králíka, maso vyndat.
3. Přidat 1 lžíci másla, olivový olej, cibuli, osmažit, přidat celé stroužky oloupaného česneku, osmažit, přidat rajčata, rozmarýn, bobkový list, 3 dcl vývaru, dusit, až je maso měkké, cca 30 minut, případně podlévat.
Víno: Rulandské bílé, kabinet.