Vytisknout

KRÁLÍK S CIBULÍ - Stifado

  • 1 králík
  • 1 kg cibule, nakrájet na osminky
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hlava česneku
  • 4 lžíce octa
  • ¾  kg rajčat, oloupat rozmixovat
  • 2 bobkové listy
  • 5 dcl králičího vývru (drůbežího)
  • 1 lžička rozmarýnu
  • pepř
  • sůl

1. Králíka rozdělit na logické díly, naložit do octa na 2 hodiny, osušit.
2. V kastrolu rozehřát 1 lžící másla, opéct kousky králíka, maso vyndat.
3. Přidat 1 lžíci másla, olivový olej, cibuli, osmažit, přidat celé stroužky oloupaného česneku, osmažit, přidat rajčata, rozmarýn, bobkový list, 3 dcl vývaru, dusit, až je maso měkké, cca 30 minut, případně podlévat.
Víno: Rulandské bílé, kabinet.