- 1 kg hovězího zadního, nakrájet na větší kousky
- 2 lžíce sádla
- 1 dcl olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 0,75 kg malé cibule, oloupat, nekrájet
- 3 stroužky česneku
- 1 kg rajčat, oloupat, rozmixovat
- 2 lžíce hladké mouky
- ½ lžičky tymiánu
- ½ lžičky rozmarýnu
- ½ lžičky provensálského koření
- 6 zrnek černého pepře
- 1 bobkový list
- ½ lžičky cuminu
- 4 dcl červeného vína (Merlot, Modrý Portugal)
- 0,3 kg sýru feta nebo balkánského sýra, nastrouhat
- pepř
- sůl
1. Rozehřát troubu na 200° C.
2. Mouku dát do mísy, obalit v ní kousky masa.
3. Na pánvi rozehřát sádlo, postupně opéct maso, aby se zatáhlo, maso dávat na hluboký talíř.
4. Do pekáče dát olivový olej, máslo, rozehřát, přidat cibuli, mírně osmažit, přidat koření, víno, zredukovat na polovinu, přidat rajčata, maso, přiklopit, dát do trouby.
5. Péct cca 1 hodinu.
6. Přidat, sýr, dát na 10 minut do trouby.
7. Ochutit pepřem a solí.
Víno: Merlot; Modrý Portugal.