Vytisknout

ZVĚŘINOVÁ OMÁČKA

  • 5 dcl španělská omáčka
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 1 lžíce másla na smažení
  • 1 lžička másla
  • 200 g hříbků, nakrájet na plátky
  • 1 lžíce brusinkového džemu
  • 2 dcl červeného vína (Modrý Portugal)
  • drobně strouhaná kůra z ½ pomeranče
  • pepř
  • sůl

1. V kastrolu rozpustit máslo, přidat cibuli, osmažit.
2. Přidat houby, brusinkový džem, dusit 4 minuty, míchat.
3. Přidat víno, pomerančovou kůru, zredukovat na 1/3.
4. Přidat španělskou omáčku, vařit 5 minut.
5. Kastrol sundat z plotny, vmíchat 1 lžičku studeného másla.
6. Dochutit pepřem a solí.