Vytisknout

OMÁČKA K PLÁTKŮM VEPŘOVÉHO MASA

 

  • vepřové plátky

1. část přípravy

  • 1 mrkev, drobně nakrájet
  • 1 petržel, drobně nakrájet
  • 10 dkg celere, drobně nakrájet
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • ½ lžičky tymiánu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • sůl

2. část přípravy

  • 1 stroužek česneku
  • ¼ cibule
  • 1 malá mrkev, podélně rozpůlit
  • 1 malá petržel, podélně rozpůlit
  • 10 dkg celere
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 3 zrnka pepře
  • 1 bobkový list

1. část
1. Ve větším kastrolu rozpustit máslo, přidat všechnu drobně krájenou zeleninu, smažit 3 minuty, míchat.
2. Přidat lžíci sádla, tymián, plátky masa, smažit 3 minuty z každé strany.
3. Maso přendat do pekáče.
4. Do kastrolu přidat mouku, promíchat, smažit 1 minutu, zředit vývarem, provařit, míchat, osolit.
5. Do pekáče přidat provařený obsah kastrolu.
6. Pekáč dát do trouby rozehřáté na 180°C, péct 15 minut.
2. část
1. Maso z pekáče vyjmout na talíř, obsah pekáče scedit do menšího kastrolu.
2. Do scezené tekutiny přidat rozpůlenou mrkev a petržel, kousek celere, cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř.
3. Zakryté vařit 20 minut, míchat, scedit. Dochutit pepřem a solí.