Vytisknout

VINNÁ REDUKCE k hovězímu masu

1 lžíce másla
1 lžička hladké mouky
1 šalotka, drobně nakrájet
3 dcl hovězího vývaru
3 dcl plného červeného vína (Svatovařinecké, Merlot)
½ lžíce medu
1 lžička balzamikového octa
bílý pepř
sůl

1. V kastrole rozpustit máslo, přidat šalotku, nechat zesklovatět, míchat.
2. Přidat mouku, udělat světlou jíšku, zředit vývarem, promíchat.
3. Přidat víno, med, ocet, míchat, zredukovat téměř na hustotu medu.
4. Scedit, dochutit pepřem a solí.
Vhodné na: biftek, hovězí plátky se šťouchanými bramborami, kachní prsa smažená, krůtí prsa smažená, losos s teplým salátem z brambor a fazolí, okolo houbového rizota.