Vytisknout

OMÁČKA BOHEMIA

  • 4 dcl bešamelové omáčky
  • 0,5 dcl bílého vína
  • 1 lžíce čerstvého libečku, drobně nakrájet
  • ½ cibule, drobně nakrájet
  • 1 lžíce šunky krájené na nudličky
  • pepř
  • sůl

Všechno promíchat, prohřát.
Ke smaženým masům.

Bešamelová Omáčka

  • 25 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • 6 dcl mléka
  • na špičku nože muškátový oříšek
  • 4 hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • pepř
  • sůl

1. Do kastrolu vlít mléko, přidat hřebíčky, bobkový list, muškátový oříšek, přivést k varu, sundat z ohně a nechat 15 minut
    stát, pak přecedit.
2. Opražit mouku, přidat máslo a udělat jíšku, ředit teplým převařeným mlékem, vařit 1 hodinu, podle potřeby přidávat
    mléko.