Vytisknout

OMÁČKA MUŠELIN

  • Holandská omáčka
  • 1 dcl šlehačky
  • sladká mletá paprika

1. Našlehat šlehačku s paprikou.
2. Opatrně vmíchat do holandské omáčky, ihned podávat.
Ke chřestu a květáku.

Holandská omáčka

  • 2 dcl drůbežího vývaru
  • 40 g másla, studené, nakrájené na kousky
  • 3 žloutky
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • ½ lžičky worcestrové omáčky
  • pepř
  • sůl
  • 1. Do nádoby s kulatým dnem dát vývar, citrónovou šťávu, mouku, promíchat metlou.

2. Přidat žloutky, sůl, nad teplou vodní lázní míchat metlou do zhoustnutí.
3. Nádobu se zhoustlými žloutky sejmout z lázně, po částech vmíchat metlou máslo, vyšlehat hladkou omáčku.
4. Ochutit pepřem, solí, worcestrovou omáčkou.